02 октомври 2010

Концерт и конференция по случай новия Щайнхоф орган

Уважаеми приятели на органа в България,
Честваме новия немски орган, построен в НМА "Панчо Владигеров", ул."Евл. и Хр. Георгиеви" №94 (близо до театър "София") на 3ти и 4ти ноември 2010г. с концерт и конференция на тема: "Акапелният хор и органът. Източно-западни проекции". Езиците са немски и български.

Програмата:
03.11.2010г.
-от 10 до 14ч. - доклади по темата
-от 15 до 16.30ч. - дискусия
-от 17.30ч. концерт на двата органа на студенти, преподаватели и гости
04.11.2010г.
-от 10 до 13ч. - доклади по темата
-от 13 до 14ч. - заключителна дискусия

Докладите могат да бъдат в рамките на 15 минути и още няколко минути допълнително за живо изпълнение или запис като илюстрация към текста.
Желаещите да участват да се обадят до 22 октомври на тел.(02)9611919 вечер от 19 до 22ч. на проф. Кръстева.

5 коментара:

Анонимен каза...

Състоя ли се днес концертът на новия орган? Когато в 17:30 се отидохме в сградата на НМА и попитахме за него, портиерът услужливо ни упъти към зала "Панчо Владигеров", където се състоеше концерт на AGBU, а никой не успя да потвърди, че изобщо има нов огран :) Вместо това се разходихме до сградата на ул. "Акад. Людмил Стоянов", където все пак зам. ректорът ни каза, че има такъв, но той не знаеше за никакъв концерт. И така си останахме в неведение.. :)

Васил Макаринов каза...

Новият орган е факт, а и обявеният концерт ще се състои. Той е на дата 3ти, но не октомври, а ноември - след точно един месец. :)
Очакваме Ви отново!

Анонимен каза...

Искам да попитам кога отново ще има концерт на проф. Нева Кръстева? :)

Анонимен каза...

На 3.11. и проф. Кръстева ще свири, нали??? :)

Кристина Кьосева каза...

Аз лично считам, че артист с ранг, заслуги и положение в обществото като проф. Нева Кръстева, е редно да направи органов рецитал в НМА този сезон. Без това честването на новия учебен и на подновения концертен орган в НМА няма да е съвсем пълно.