27 декември 2011

Коледен концерт на Concerto antico

Музикантите от консорта за старинна музика Concerto antico и католическата енория „Св. Йосиф“ в София Ви канят на тържествен Коледен концерт, с който ще отпразнуваме с музика светлия празник Рождество Христово. Концертът ще се състои на 30 декември от 19:30 ч. в католическата катедрала „Св. Йосиф“ (ул. „Κняз Борис I”, 146). Изпълнителите Ивайло Данаилов и Звезделина Йорданова – цигулки, Ивайло Донков – тенор, Миглена Павлова – сопран, Станислава Георгиева – континуо и Янко Маринов – орган & континуо ще представят шедьоври от бароковата епоха: творби от Бах и Хендел, техния мъдър и проникновен учител Дитрих Букстехуде и вдъхновилия ги с виртуозния си италиански стил Антонио Вивалди.
В програмата ще прозвучи известният и любим на публиката Kонцерт за две цигулки в ла минор от Антонио Вивалди; църковната кантата Herr, wenn ich nur dich habe [BuxWV 39] (Господи, ако имам само теб) и соло композиции за орган – Magnificat primi toni [BuxWV 203] и Прелюд в g [BuxWV 150] от Дитрих Букстехуде; рядко изпълнявана латинска католическа църковна музика от Хендел – Salve Regina [HWV 241] и Laudate pueri Dominum [HWV236] за глас, две цигулки и басо континуо (творба съхранена в най-ранния стигнал до наши дни автограф от ръката на Хендел); части от Месата в си минор от Бах [BWV 232] и от ораторията „Израел в Египет” от Хендел [HWV 54].
Вход свободен. Любезно призоваваме почитателите на старинна музика да направят дарения, необходими за поддръжката и обновяването на скъпоструващите инструменти.
Очакваме Ви! Поканете приятелите си и приятелите на своите приятели!

Няма коментари: