22 януари 2011

За уъркшопа на д-р Сабин Леви

Събитието ще се проведе на 29-ти (от 11:20 до 17 ч.) и 30-ти януари (от 13 до 17 ч.) на електронния орган в Аулата на Нов български университет. Формата на уъркшопа позволява както активни участници, с които д-р Сабин Леви ще работи по научения и предложен от тях репертоар, така и пасивни, които могат да присъстват на лекциите и упражненията. Органовият техник Камен Петев ще изнесе лекция за мензурите на органовите тръби.
Таксата за активните участници е 50 лв., а за пасивните е напълно безплатно. Активните участници ще получат грамота от Нов български университет.

Сабин Леви е роден на 20 януари 1970 г. в София. Завършва СМУ „Л. Пипков” през 1990 г. като пианист. Започва да свири на орган през 1988 г. с проф. Нева Кръстева . От 1976 г. до 1990 г. участва в редица концерти като пианист, органист и композитор в Българя. През 1990 г. е приет в ДМА ”П. Владигеров”, София, където учи композиция при проф. Александър Танев и доц. Велислав Заимов. След един семестър обучение емигрира в Израел, където продължава образованието си. През 1995 г. завършва Йерусалимската Музикална Академия... (прочетете пълния текст в блога, посветен на българските органисти)

2 коментара:

Кристина Кьосева каза...

Радвам се, че дългоочакваният семинар при Сабин Леви най-сетне се осъществи. Считам обаче за абсурдно, че това не стана в НМА, която от 2010 г. разполага с два тръбни органа, като вместо това за целта се ползва електронният Johannus Opus 30 на НБУ.

Анонимен каза...

Не винаги нещата в света стават според нашите представи ! - има институционални, социални и още много, много други фактори, които определят ставането или неставането. Съжалявам, че поради неотложни други ангажименти
нямах възможността да присъствам на уъркшопа в Нов български университет.
Вярвам в неговото успешно протичане и послание -
Доц.А.Кехлибарева, НБУ
http://www.youtube.com/watch?v=TuGY1_3Ku_0&feature=related