24 септември 2011

Органов концерт на Матиас Крампе във Варна

МАТИАС КРАМПЕ е изявен органов изпълнител с доказан артистизъм и музикантско присъствие. Роден през 1966 в Крефелд, Германия, той завършва школата по църковна музика към Академията за музика и сценични изкуства във Франкфурт на Майн със специалност орган (в класа на Едгар Крап). Паралелно учи в класовете по камерна музика, вокален съпровод (при Райнер Хофман, Чарлз Спенсър) и нова музика (при Бернард Контарски). Като стипендиант на германската национална академична фондация и германската служба за академичен обмен (DAAD), учи и се дипломира с отличие в класа по орган на Михаил Радулеску и чембало при Гордън Мъри във Виенския университет по музика (1993, 1997).

Лауреат е на международния конкурс за старинна музика „Пол Хофхеймер” в Инсбрук (1992). Носител е на Почетната награда от Министерство на изкуствата на Република Австрия (1997).

От 1993 заема длъжността главен кантор и органов специалист на Евангелската църква в Австрия. Преподава в Института за практическо богословие и психология на религията към Факултета по протестантска теология във Виенския университет. Води специалностите Бахова музика (от 1993) и Химни и литургия (от 2004). Наред с концертната му практика като органист и диригент из цяла Европа, той осъществява записи за австрийското радио и за компактдискове.

Евангелска Методистка Църква
Варна, ул.”Опълченска” №2, зала "Й.С.Бах"

24.09.2011г., 18.00 ч.
вход свободен

Източник: Община Варна

Няма коментари: